Workshops

Workshops

Crochet Along van Lisa Richardson! 

Vanaf 21 oktober kunnen de Rowan fans een Crochet Along volgen van Lisa Richardson voor een gehaakte sprei.

Geïnspireerd door het prachtige kleurenpalet van Rowan Felted Tweed heeft Lisa een CAL-project ontworpen waarmee iedereen die meedoet zijn haakvaardigheden stap-voor-stap kan verbreden. 

Ondersteund met foto's en video zal deze CAL voor de beginnende haaksters ook zeker goed te doen zijn. 

Om de 2 weken komen we gezellig bijelkaar en gaan gezamelijk beginnen aan deze mooie deken. Er zullen 12 patronen komen. Het patroon is in het Nederlands en ik zal zorgen dat deze in de winkel klaar liggen.

Per ochtend zijn de kosten € 5,- . Er is koffie/thee en wat lekkers.

U kunt zich hier voor opgeven via de mail  info@ryahuis.nl


 


Workshop magische motieven van Carla Meijsen. 

Zondag 11 februari 2018 van 10.30 tot ongeveer 16.30 uur. (is nog onder voorbehoud)

Voor breiers met minstens een half jaar breiervaring en ervaring met rondbreien op sokkennaalden of een rondbreinaald.

Carla schrijft over haar cursus het volgende:

Tijdens een reis naar de Baltische staat Letland in mei/juni 2016 ontdekte ik een magische manier om persoonlijke motieven te maken op basis van data, getallen, namen of woorden. De methode is gebaseerd op oude wiskundige principes. De motieven die ontstaan zijn geometrisch en perfect symmetrisch. Door de manier waarop ze worden gegenereerd bevatten ze een onzichtbare persoonlijke boodschap. Vaak ontstaan prachtige vormen en variaties met eindeloos veel mogelijkheden. De motieven kunnen worden gebruikt voor allerlei doeleinden, zoals breien, borduren of grafisch ontwerp.

Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes achter de magische en vedische vierkanten en het omzetten van letters naar cijfers. Ik laat veel voorbeelden zien van de mogelijkheden om de motieven op allerlei manieren toe te passen.Je maakt je eigen magische en vedische vierkant, zet de letters van je naam of een woord om in cijfers en maakt van minstens één zelf gekozen woord of getal een breimotief. Daarnaast geef ik je aan de hand van voorbeelden en boeken een beeld van de Letse breicultuur en tradities en leer je enkele typisch Letse breitechnieken, waaronder een mooie opzetmethode en de Letse Reliefsteek.Indien de tijd het toelaat demonstreer ik het breien van een Letse kralenpolswarmer met Magisch Motief.

Prijs: € 75,-

Bij de workshopprijs is een pakket (twee bollen rowan wol dk 100% Wol) ter waarde van circa 10 euro inbegrepen. Natuurlijk is er koffie/thee met wat lekkers en een verzorgde lunch.

Handig om mee te nemen: schaar, centimeter, dikke stopnaald, stitchmarkers, pen, gum, lineaal en papier. Tijdens de cursus kun je gebruik maken van potloden, ruitjespapier en leenbreinaalden. Een extra setje (bamboe) sokken- naalden of rondbreinaalden (circa 2,5 en/of 3,5 mm) zijn handig maar niet noodzakelijk.

Programma (onder voorbehoud): 

• 10.00 – 10.30 uur      ontvangst met koffie en lekkers?start workshop

 • 10.30 – 13.00 uur      uitleg over de Magische en Vedische Motieven en Vedische Motieven en  

                                     Letse breitradities aan de hand van voorbeelden en boeken het maken

                                     van magisch en vedisch vierkant en omzetting letters naar cijfers.

• 13.00 – 14.00 uur       lunch

• 14.00 – 15.45 uur       het maken van Magische en Vedische Motieven, opzetten en de Letse

                                      reliefsteek

• 15.45 – 16.00 uur       thee of koffie met lekkers

• 16.00 – 16.30 uur       demonstratie Letse kralenpolswarmers met Magische Motieven

                                     (voor zover de tijd het toelaat)

Tempo van de workshops is afhankelijk van het niveau en de snelheid van de cursisten.

Groepsgrootte: 8 tot 12 cursisten

Het Betere Breiwerk van Carla Meijsen.

De cursus is ontwikkeld en wordt gegeven door Carla Meijsen van The Dutch Knitters. Ook schrijft Carla over al haar brei belevenissen een blog: Life 'n knitting.

Carla schrijft het volgende over haar cursus:
 
Uitgangspunt
Rode draad in de cursus is de breisteek. Tijdens de eerste les wordt de steek van diverse kanten belicht en onderzocht. Om tot een beter inzicht te komen over hoe een steek bepaalt hoe het breiwerk eruit komt te zien, behandelen we Westers versus Oosters breien, verdraaide steken, Combination Knitting en breimethodes met de draad over de linker- of
rechtervinger of om de nek.
In de volgende lessen komen we voortdurend terug bij de basis van het breien: de steek. Hierdoor ontstaat een beter inzicht in de techniek van het breien en de eigenschappen van breiwerk. Cursisten zijn dankzij de lessen waarin nadruk wordt gelegd op de basale principes van het breien beter in
staat om technieken sneller te begrijpen en breiproblemen op te lossen.
 
Inhoud cursus
Een goede breitechniek en afwerking maken het onderscheid tussen 'zelfgemaakt' en 'echt handwerk'. In deze cursus leer je de fijne kneepjes van het handbreien, zodat je breiwerk er uit gaat zien als écht handwerk. Aan de orde komen onder meer breimethodes, opzetten, afkanten, afwerkingstechnieken, meerderingen en minderingen, verkorte naalden, kabeltechnieken, mogelijkheden en beperkingen van materialen en gereedschappen en het gebruik van patronen in andere talen. Het Betere Breiwerk is geen losstaande workshop maar een compleet curriculum voor
de gevorderde breier. De deelnemers aan de cursus kunnen onderling communiceren via een speciaal hiervoor opgerichte Facebook groep. Ook de huiswerkopdrachten, oefenwerk en extra informatie worden via deze groep verspreid.

Tot nu toe werd deze cursus alleen gegeven in Utrecht en Amsterdam. Nu dus ook bij ’t Ryahuis!

Kosten 
De kosten voor deze 4-daagse cursus bedragen € 350,- 
Dit is incl. koffie/thee met iets lekkers, een lunch en een materialenpakket ter waarde van € 35.  
De groepsgrootte is 10-12 deelnemers. Bij onvoldoende deelnemers kan de cursus helaas niet doorgaan.

4 Zondagen van 10 tot ongeveer 16.30 uur.

De data zijn: 3 en 17 december, 21 januari en 4 februari ( de reserve datum is 11 februari)

Dus als u interesse heeft of u wilt meer informatie, bel of mail mij gerust. 
telefoon: 050-4092618
email: info@ryahuis.nl

Workshop op maat

Het is mogelijkheid om een workshop op maat bij ons te volgen. Bijvoorbeeld als gezellig uitje met vriendinnen of zussen, of als bedrijfsuitje. In overleg vullen we de workshop in. Informeer naar de mogelijkheden.